Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RÓLUNK

  

Kép

 

 


 

Osváth Erzsébet:
 Szivárvány
 Napsugár sok esőcseppel
Találkozott kora reggel
És ennek az örömére
Övet szőttek,övet szabtak
A bús szürke ruhás égre

Lám ,hogy feszül most is rajta
Hét színből van szőve,szabva.
Ott ragyog az ég ruháján
Ott tündököl a szivárvány.

 

 szivarvany-ovoda-munkatarsai.jpg

 

Tisztelt Látogató, Kedves Szülő!

 Köszöntöm valamennyi kollégám nevében a Szivárvány óvoda honlapján. Ön elé tárul óvodánk varázslatos világa, mindennapi életünk, tevékenységeink. Az egyes eseményekről pillanatképek is készültek, amely kedves emlék gyermeknek, felnőttnek egyaránt. Családbarát nevelési programunk az együttműködésre épül. Elérhetőségeinken felteheti kérdéseit, és ha felkeltettük érdeklődését kérjük, látogasson el hozzánk.


Horváthné Kapocsi Anikó  - óvodavezető

 

 Óvodánk a Lakatos úti lakótelepen található. Nagy fák, rendezett parkok, modern játszóterek veszik körül. Környezetünkben emeletes és családi házak, valamint tanintézmények (általános iskola és bölcsőde) találhatók. 

Intézményünkben öt gyermekcsoport működik, 128 férőhellyel.  Óvodapedagógusaink felmenő rendszerben vezetik a csoportokat, végigviszik a gyerekeket, amíg itt vannak az Oviban, erősítve ezzel a kötődést óvodapedagógus és gyermek között.

 

Az udvarunkon, nyáron hatalmas fák, fedett szín és sok színes napernyő ad árnyékot.

Minél több időt igyekszünk a szabadban tölteni, kihasználva a főútvonaltól távol levő udvar adta lehetőségeket mozgásra, játékra, pihenésre egyaránt

A csoportszobák berendezése otthonos, meleg, ugyanakkor igényes és praktikus. Natúr, természetes alapanyagokból készültek a bútorok és a kiegészítők.

Nevelési programunk fontos eleme a gyermek közeli népi hagyományok ápolása, környezetvédelem évszakhoz és ünnepekhez kapcsolódóan. A napi tevékenységek között szerepel a kismesterségekkel való ismerkedés, a kézműves munka (szövés, fonás, agyagozás, vessző-, csuhé-, gyékényfonás, valamint nemezelés) népi dalos játékok megismertetése. Rendelkezünk korongozóval, égetőkemencével mind agyag, mind kerámia részére.

Az ünnepek előkészítésére nagy hangsúlyt fektetünk. Megismertetjük a hozzájuk kapcsolódó hagyományokat, tevékenységeket, játékokat. A szülők bevonásával elkészítjük természetes anyagokból a lakásdíszeket, melyekkel szebbé, élménygazdagabbá tehetők az ünnepek. 2007 óta Óvodánk szervezi a kerületi Ovis Olimpiát, melyeken nagycsoportosaink hagyományosan jó eredményeket érnek el.

A családok és az óvoda közötti kapcsolatot számos közös rendezvénnyel erősítjük. Kirándulásokat, bográcsozással egybekötött szüreti és tavaszi kerti mulatságokat, karácsonyi és húsvéti kézműves, ünnepvárókat tartunk.