Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Közösségi kertünk

Budapest Főváros Önkormányzata és Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata közös támogatásával az Agora Lokálpatrióta Egyesület üzemeltetésével került létrehozásra 2014. nyarán a Lakatos lakótelepen, óvodánk szomszédságában a kerület első közösségi kertje, a Lőrinci Kertelő.

Az Agora Lokálpatrióta Egyesület és a Szivárvány Óvoda által megkötött Együttműködési Megállapodás alapján a közösségi kert egyik parcelláját (1-es számút) a gyerekekkel együtt közösen gondozhatjuk. 2016. szeptember 1.-én megkaptuk a második parcellánkat is. 

A kert jó lehetőséget biztosít a környezet megismerésére, az egészséges életmódra nevelés területén, mely különösen fontos városi lakóként, fővárosi intézményként. Örülünk, hogy óvodánk programját, foglalkozásait egy kis kertészkedéssel is színesíteni tudjuk. 

A gyermekek megismerkedhetnek szűkebb környezetükkel a növénygondozással, a bio -kertészkedéssel, termesztéssel, az ültetéstől a betakarításig.

 A 2014/2015 nevelési évben a kert gondozására a környezeti nevelés keretében fejlesztő projektet dolgozunk ki, melyet az egyesület segítségével valósítunk meg. 

 

 agora-logo2.jpg

 

Kertészkedés éve 2016

Dátum: 2017.07.26
Fénykép: 19
Mappák: 0
 

Fényképek