Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fél évszázados a Szivárvány Ovi

Fél évszázados a Szivárvány ovi

 

A Szivárvány óvoda fennállásának 50. évfordulója alkalmából egyhetes ünnepségsorozatot rendeztek április 13–17. között.


A Pestszentlőrinci Szivárvány Óvoda (régi nevén Dolgozó Utcai Óvoda) 1965-ben nyitotta meg kapuit a Lakatos-lakótelepen. A jubileum alkalmából az intézmény munkatársai elhatározták, hogy egyhetes rendezvénysorozatot szerveznek. Az évfordulóra a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. dolgozói lefestették az udvari játszóeszközöket, felújították a padokat, a homokozóba friss homokot vittek, és elültettek egy sudár facsemetét is.


Az első ünnepi napon „házhoz ment” a Portéka Színpad, és bábelőadással szórakoztatta az ovisokat, a vendégek pedig megtekinthették az óvoda történetét bemutató kiállítást. A következő alkalommal a gyerekek közelebbről is megvizsgálhattak egy rendőrautót, kipróbálhatták a szirénáját, és a kerületi rendőrök játékos formában ismertették meg őket a legfontosabb közlekedési szabályokkal. S ha már születésnapot ünnepeltek, akkor az ajándék és a torta sem maradhatott el. Szülői és egyéb felajánlásokból minden kisgyerek játékot és minden óvodás csoport egy tortát kapott. A délutáni program kisállat-simogatással, arcfestéssel, sportversennyel, zsíroskenyér-partival folyatódott.
Másnap délelőtt felavatták az óvoda udvarán az „emlékfát”, és a gyerekek birtokba vették az új, komplex mászókát, amelyet az ASAPA-alkotócsoport készített. Horváthné Kapocsi Anikó, a Szivárvány óvoda vezetője nagy örömmel mutatta meg a vendégeknek az új minitanösvényt. 


A rendezvénysorozat záróprogramja a Rózsa Művelődési Házban megtartott Szivárvány-gála volt, amelyre meghívták az egykori óvodavezetőket, kollégákat, a szülőket és mindenkit, akit szorosabb szál fűz az intézményhez. A rendezvényen a régi és a jelenlegi óvodások mellett felléptek a szomszédos Csibekas bölcsőde apróságai, a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és a Sonore Vegyeskar is.

 
A rendezvénysorozaton részt vett Kucsák László országgyűlési képviselő, Dömötör István alpolgármester, Torma Beáta, a településrész önkormányzati képviselője és Banyár László, a Városgazda Zrt. vezérigazgatója is.

 

dsc_5885_small.jpg